Zatul de cafea si beneficiile sale – II

Marinarea carnii
Stiati ca puteti oferi carnii un gust mai bun marinandu-l cu niste zat de cafea? Datorita acidului din zatul de cafea, gustul carnii este si mai puternic.

Curatarea oalelor si a tigailor
Hopa, ai ars din greseala ceva intr-o tigaie? Nicio problema, puteti indeparta alimentele arse cu oale si tigai cu niste zat de cafea. Puneti-l pe fundul cratitei si curatati tigaia cu un tampon de curatat. Asta este!

Spalarea parului
De asemenea, va puteti curata bine parul cu niste zat de cafea. In acest fel, parul dvs. poate scapa de fixativ si reziduuri uscate de sampon. De asemenea, va va face parul moale si neted. Cu toate acestea, fii atent cand ai parul deschis la culoare, deoarece cafeaua iti poate decolora parul. Asigurati-va intotdeauna ca va clatiti bine parul dupa ce va spalati cu zatul de cafea.

Desfundand chiuveta
In cele din urma, zaturile de cafea fac minuni pentru a va dezlantui chiuveta. Puneti zatul de cafea in chiuveta si apoi turnati putin lichid de spalat si apa clocotita. Puteti folosi acest truc si pentru toaleta. Cu toate acestea, nu il utilizati prea des pentru a preveni deteriorarea chiuvetei.

Prudenta
Aveti grija sa nu pastrati zatul cafelei prea mult timp, deoarece poate mucegai. Vrei sa-l folosesti pentru una dintre treburile de mai sus? Mai intai beti o ceasca de cafea si apoi incepeti cu zatul de cafea „proaspat”.