Nu aruncati zaturile de cafea! Il puteti folosi pentru aceste 7 treburi casnice – I

Tratarea ochilor pufosi sau curatarea vaselor si a cratitelor: zatul de cafea face minuni
Este ca un mic ritual. Preparam o ceasca de cafea, sorbim cafeaua si aruncam tamponul pentru cafea sau filtrul de cafea. Cu toate acestea, data viitoare ar trebui sa omitem ultimul pas. Zatul de cafea este aparent util pentru multe treburi casnice.

Mirosuri haioase
Din pacate, este inca mai bine sa te speli pe dinti decat sa bei o ceasca de cafea daca vrei o respiratie proaspata. Cu toate acestea, cafeaua poate neutraliza anumite mirosuri neplacute, chiar si in gura. De exemplu, puteti suge o boabe de cafea pentru a elimina mirosul puternic de usturoi si ceapa. Frigiderul tau are uneori un miros urat si amuzant? Este usor de rezolvat punand un recipient cu niste zat de cafea in el.

Tratarea ochilor pufosi
Indiferent cate cani de cafea beti dimineata, uneori aratati inca putin somnoros. Exista multe trucuri pentru a scapa de cearcanele de sub ochi. Folosirea zatului de cafea este una dintre ele. Amesteca niste zat de cafea cu apa sau ulei de masline, apoi aplica cu atentie amestecul in jurul ochilor. Cofeina imbunatateste circulatia sangelui, facandu-te sa arati mai treaz. Lasati masca aprinsa timp de aproximativ cincisprezece minute si apoi clatiti-o. Acest lucru va face sa para ca ai avut o noapte buna de odihna.

Respingerea insectelor
Cu greu ne putem imagina ca cineva ar putea sa nu-i placa cafeaua, dar furnicile si puricii aparent nu sunt un fan al bauturii. Oricum, este de fapt destul de util. Puteti respinge insectele folosind niste zat de cafea. Pentru a face acest lucru, asezati o ceasca de zat de cafea in locuri in care insectele pot intra cu usurinta, langa ferestre sau usi. Vara, zatul de cafea este, de asemenea, un leac miraculos impotriva tantarilor. Foloseste-l ca un fel de lumanare aprinzand o ceasca de zat de cafea (ai grija, nu vrei sa dai foc altceva!).