Important: asa recunoasteti un atac de cord la femei – I

Simptomele infarctului variaza intre barbati si femei
Femeile si barbatii prezinta acelasi risc de infarct. Multi oameni stiu acum ca durerea si presiunea toracica sunt un simptom al unui atac de cord. Acesta este adesea cazul barbatilor. Cu toate acestea, la femei semnalele sunt mult mai subtile. Va explicam cum sa recunoasteti un atac de cord la femei.

Periculos
Ca femei, ni se aminteste in permanenta sa ne verificam sanii pentru orice simptome de cancer mamar. Este frapant faptul ca nu auzim adesea nimic despre riscul unui atac de cord, chiar daca de doua ori mai multe femei mor din cauza unui atac de cord decat de cancer de san. Acest lucru se datoreaza faptului ca semnele unui atac de cord sunt mult mai subtile la femei decat la barbati. Chiar si medicii nu stiu intotdeauna cum sa semnaleze un atac de cord unei femei la timp. De fapt, femeile au cu 50% mai multe sanse decat barbatii sa aiba un atac de cord pe care un medic il diagnosticheaza ca altceva.

Simptome
Prin urmare, un atac de cord la femei este extrem de periculos. Si riscul creste. Din ce in ce mai multe femei sunt supraponderale, au niveluri scazute de colesterol si tensiune arteriala mai mare. Este, desigur, important sa traiesti o viata mai sanatoasa, dar este, de asemenea, important sa cunosti semnele unui atac de cord la femei. In acest fel, actiunea poate fi luata la timp si atacul de cord nu devine fatal. Mai jos sunt simptomele comune ale unui atac de cord la femei.