Usturoiul si beneficiile sale asupra sanatatii – II

4. Usturoiul te face mai atractiv
Acest lucru ar putea fi in contradictie cu instinctele tale, dar este adevarat. Desigur, suntem cu totii familiarizati cu efectul usturoiului asupra mirosului respiratiei tale. Dar stiati ca mirosul corpului este afectat si de legume? Cercetarile din 2016 au aratat ca influenta usturoiului asupra mirosului corporal este de fapt in mare parte pozitiva. Participantii la un test de miros au descris mirosurile persoanelor care mancasera usturoi ca fiind „mai putin intense” si „mai atractive”. Acest lucru se poate datora proprietatilor antimicrobiene ale usturoiului. Bacteriile care cauzeaza mirosul urat al transpiratiei sunt scazute de usturoiul din corp. Retineti: acest lucru functioneaza cel mai bine atunci cand mancati usturoi cu o zi inainte de intalnire. Desigur, nu va recomandam sa mancati usturoi imediat in prealabil.

5. Usturoi proaspat pentru sistemul imunitar
Faptul ca usturoiul poate contribui la sanatatea noastra a fost cunoscut de bunici si chiar de stra bunici (si de stra stra bunici). Planta este cunoscuta de secole ca avand proprietati care actioneaza impotriva bacteriilor, virusilor si ciupercilor. Pentru impulsul suprem al sistemului imunitar, totusi va trebui sa va mancati usturoiul crud. Cand taiati sau zdrobiti usturoiul, elibereaza „alicina”. Aceasta substanta are o multime de beneficii pentru sanatatea ta, dar la incalzirea usturoiului vei pierde marea majoritate a alicinei.

6. Usturoiul impotriva hipertensiunii arteriale
In acest moment, suntem cu totii familiarizati cu pericolele hipertensiunii arteriale. De asemenea, continuam sa aflam mai multe despre rolul pe care il joaca colesterolul aici. De aceea, in zilele noastre, veti auzi destul de des despre produsele care pretind ca va scad colesterolul. Si usturoiul este unul dintre aceste produse. Mai multe studii au aratat ca un aport zilnic de usturoi va avea efecte pe termen lung in scaderea colesterolului. Desigur, daca aveti de-a face cu orice boala cardiovasculara sau cresterea nivelului de colesterol, ar trebui sa primiti intotdeauna sfatul unui specialist medical. Usturoiul poate afecta rezultatul in ansamblu, dar nu este un remediu!