6 motive pentru a manca usturoi in fiecare zi – I

Vei manca mai mult usturoi?
O multime de oameni adora usturoiul. Nu este doar un plus gustos la aproape fiecare masa, dar este, de asemenea, minunat pentru bunastarea ta! Continuati sa cititi si aflati de ce este atat de bun sa mancati usturoi.

1. Dinti sanatosi
Cercetarile au aratat ca usturoiul poate fi un bun tratament alternativ in tratarea gingiilor inflamate. In plus, usturoiul are, in mod natural, proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. Si asta este valabil si pentru toate organismele minuscule care traiesc in gura ta si care iti pot influenta sanatatea.

2. Sentiment mai potrivit
Este greu sa va imbunatati conditia fizica? Incercati sa adaugati mai mult usturoi in dieta dumneavoastra. Cercetarile au aratat ca un anumit ulei de usturoi va va usura sarcina inimii in timpul exercitiului.

In plus, s-ar putea sa va bucurati sa stiti ca acesta a fost un fapt cunoscut si in cele mai vechi timpuri. Vechii greci ar prescrie usturoi sportivilor olimpici (originali) si persoanelor implicate in munca fizica grea. Acest lucru ar munci greu doar putin mai usor.

3. Proprietati anti-imbatranire
Se pare ca exista dovezi decente ca usturoiul poate actiona impotriva „stresului oxidativ” si, cu aceasta: procesul de imbatranire in sine. Stai ce? Mai simplu spus: crestem pentru a arata mai in varsta, deoarece corpul nostru transforma alimentele si oxigenul in energie. Cu toate acestea, uneori corpul nostru va fi putin prea entuziasmat de acest proces si va distruge alte celule din proces. La randul sau, pielea noastra devine mai lasata si creierul nostru devine mai lent. Aceasta este consecinta „stresului oxidativ”.

In aceste cazuri, usturoiul poate fi un plus util in dieta ta. Planta urat mirositoare face ca organismul dvs. sa creasca productia de substante din sange care se opun oxidarii excesiv de entuziasta a celulelor din corpul dumneavoastra. Aceste substante sunt cunoscute in mod obisnuit ca antioxidanti. In acest fel, usturoiul ajuta la incetinirea semnelor fizice ale imbatranirii!