Care este zona ta de confort?

Cand va aflati in zona de confort, va aflati intr-o stare mentala neutra de anxietate, iar comportamentele dvs. sunt, in mod normal, fara riscuri. Te comporti intr-un mod previzibil care iti va oferi un nivel de performanta standard pentru tine. Deoarece nu exista niciun risc in comportamentul dvs., nu aveti anxietate si, prin urmare, va simtiti confortabil facand ceea ce faceti. Cand actionati in zona dvs. de confort, posibilitatile de invatare si dezvoltare sunt limitate, deoarece probabil ca veti face ceva ce sunteti deja confortabil sa faceti.

Incercati aceasta analogie. Daca aveti o banda de cauciuc langa dvs., mergeti-o si deschideti-o astfel incat sa puteti incepe sa miscati degetele in interiorul acesteia. Aici, nu exista presiune si miscarea este foarte usoara. Banda de cauciuc este relaxata, similara cu actiunea in zona ta de confort. Dar ce se intampla cand intindeti banda de cauciuc? Tensiunile cu banda de cauciuc, la fel ca atunci cand va deplasati din zona dvs. de confort. Incepi sa experimentezi frica, anxietate sau stres. Cu toate acestea, banda de cauciuc este elastica, iar in timp poate fi extinsa, intinsa si mai putin tensionata, similar zonei tale de confort.

Vom alege automat o forma mai mica de anxietate decat o forma mai mare de anxietate

Dupa cum mentioneaza oferta de mai sus, alegem automat optiuni care ne pastreaza in zona noastra de confort. Cu toate acestea, daca vrei sa-ti dai seama de potentialul tau maxim, trebuie sa te intinzi, sa cresti, sa inveti si sa te dezvolti. Pentru a face acest lucru, trebuie sa luati in mod constient decizii pentru a iesi in afara zonei dvs. de confort si a lua noi provocari si experiente.