Ar trebui sa va spalati pe maini dupa atingerea acestor 10 lucruri inofensive – partea I

Spalarea regulata a mainilor previne o multime de probleme

Spalarea mainilor dupa o vizita la toaleta este, desigur, cel mai natural lucru din lume. Dar majoritatea oamenilor vor fi surprinsi sa afle ca exista multe alte lucruri care sunt chiar mai murdare decat un scaun de toaleta. Mai degraba nu va ganditi la acest lucru si traiti dupa deviza ca „un pic de murdarie creeaza rezistenta”? Daca o faceti, atunci ganditi-va din nou, pentru ca va spalati pe maini mai des inseamna ca o raceala, gripa sau virus este mai putin probabil sa pandeasca.

1. Bani
Numerar: Il luam fara sa ne gandim si il introducem in portofele. Dar cercetarile arata ca monedele si hartiile pe care le manipulam au ​​foarte multa murdarie. De exemplu, s-au gasit pe bancnote diverse virusuri, bacterii poo, salmonella si bacterii de la organele genitale. Asadar, dupa ce ati atins banii, spalati-va mainile.

2. Meniuri
Majoritatea oamenilor iau meniuri de restaurant cu ambele maini si se scufunda. Cu toate acestea, cercetarile arata ca un meniu mediu poarta aproape 200.000 de bacterii diferite. Nu puteti evita sa atingeti meniul, desigur, dar va spalati pe maini dupa ce ati ales alegerea pentru pranz sau cina.

3. Butoane, manere si manete
Probabil stii asta. Prinderea manerilor, manerelor si manetelor nu este foarte igienica. Mai ales in toaletele publice si in transportul public, lucrurile sunt pline de bacterii si murdarie. Ati fost afara? Apoi spala-te mereu pe maini cand te intorci acasa.

4. Practici generale
Vizitatorii unei practici generale au ceva in comun – pana la urma, acesta este motivul pentru care au venit, nu? Prin urmare, ganditi-va o clipa inainte de a apuca un maner de usa, cotiera sau stilou la tejghea.

5. Animale
Tocmai i-ai batut pisica sau cainele vecinului pe cap? Este posibil sa nu va spalati mainile dupa aceea. Cu toate acestea, potrivit expertilor, acest lucru ar trebui sa faci. Animalele pot transporta diferite boli, care pot fi, de asemenea, periculoase pentru oameni.