5 semne de Alzheimer

Aceste lucruri par normale, dar pot indica o forma de dementa.

Ai o mama, matusa, unchi sau tata, care isi pun regulat cheile in locuri foarte particulare? Sunteti chemat in mod regulat de un membru al familiei cu o intrebare foarte simpla? Desigur, acest lucru se poate intampla, insa atunci cand acest lucru se intampla deseori, este posibil sa sufere de un fel de dementa. Aceste cinci semne pot indica boala Alzheimer:

1. Dificultate de a invata lucruri noi
Invatati sa faceti fata unui nou telefon mobil sau iPad? Se pare ca este imposibil pentru unii oameni. Observi ca un membru al familiei are dificultati in a invata lucruri noi? Daca uita de lucrurile invatate recent, acest lucru poate indica o etapa timpurie a Alzheimerului.

2. Gresirea cu probleme importante
A lua medicamente, a plati facturile sau a pregati un fel de mancare: dintr-odata nu mai este atat de usor. Observi ca un membru al familiei intampina probleme cu activitatile de zi cu zi? Atunci acestea pot fi semne precoce ale Alzheimerului.

3. Pune lucrurile in locuri ciudate
Daca aveti un membru al familiei care isi pierde adesea bunurile, aceasta poate indica boala Alzheimer. Cu totii ne confundam uneori si, din greseala, punem cheile la frigider sau la telefonul nostru intr-un loc ciudat. Acest lucru se poate intampla si de obicei nu este o problema. Cu toate acestea, daca acest lucru se intampla prea des, ceva poate fi in neregula.

4. Probleme cu limbajul
Unul dintre cele mai importante semne ale Alzheimerului este problema limbajului. Aceasta implica lucruri precum repetarea intrebarilor, uitarea cuvintelor si pronuntiilor si punerea propozitiilor din ordine. Denumirea incorecta a obiectelor poate face parte si din aceasta. De exemplu, persoana mentioneaza un „scaun” in timp ce arata spre o canapea.

5. Uitarea numelor
Uitand ocazional un nume pe masura ce imbatranim este perfect normal. Dar membrul familiei dvs. nu-si mai poate aminti numele cuiva? Sau nu mai recunoaste anumiti membri ai familiei? Atunci acesta este un semn clar al Alzheimerului.