Ce nu stiai despre stangaci

A fi stangaci are avantajele si dezavantajele sale

Lovirea coatelor in timp ce scrii cu o persoana dreaptace stand langa tine; o mana care este acoperita cu cerneala in timp ce o deplasati peste scris; si o pereche de foarfece care nu pot fi tinute normal. Oamenii stangaci se confrunta adesea cu stangacie in viata lor de zi cu zi. Dar, probabil, stancii stiu deja acest lucru. Cu toate acestea, exista alte lucruri pe care poate nu le stiti despre oamenii stangaci. Le vom enumera pentru dvs.

12 la suta
Doar 12 la suta din populatie este stanga, dar acest procent creste incet. Desi in majoritatea tarilor stanga a fost acceptata de multa vreme, exista inca tari care nu accepta pe cineva stangaci. Din fericire, este din ce in ce mai acceptat si, prin urmare, procentul de persoane care isi imbratiseaza stangaciul creste incet. In 1860 s-a crezut chiar ca oamenii de stanga au legamant cu diavolul.

alergii
Sunteti stangaci si faceti alergii primavara? Nu este surprinzator. Cartea, Cerebral Dominance: The Biological Foundation, arata ca persoanele care sunt stangaci sunt de 11 ori mai mari sa fie alergice la ceva. De asemenea, au de 2,5 ori sansa de a dezvolta o boala autoimuna.

Mai sensibil la migrene
Viata unei persoane stangi nu este intotdeauna un pat de trandafiri. De asemenea, se pare ca oamenii care sunt stangaci au migrene de doua ori mai mult decat oamenii drepti.

Dormitor nelinistit
Cu totii ne miscam uneori in somn, dar este mult mai frecvent cu oamenii stangaci. Fenomenul tulburarii de miscare periodica a membrelor (PLMD) este mult mai frecvent la oamenii stangaci. PLMD este o afectiune in care membrele se misca involuntar in timpul somnului. Un studiu din 2011 arata ca 94% dintre persoanele din stanga sufera uneori de acest lucru, comparativ cu 69% dintre oamenii drepti.

Sunt mai inteligenti
Da, a fi stangaci poate avea si avantajele sale. Un studiu realizat in 2007 arata ca persoanele din stanga au, in general, un coeficient de coeficienta intelectuala mai mare. Din pacate, nu stim exact cum functioneaza. Pentru a face si mai confuz, in 2010 un alt studiu a afirmat exact opusul.