Ce poate provoca mancarimi la nivelul urechii

De aici vine acea mancarime groaznica din urechile tale

Ai avut vreodata brusc mancarime in urechi? Acest lucru este foarte enervant pentru ca nu te poti scarpina. Unii oameni incearca sa scape de mancarime cu bete ale caror capete sunt din de bumbac, dar aceasta nu este o idee buna. Utilizarea betisoarelor va poate deteriora canalul urechii. Dar unii oameni sufera atat de mult incat nu se mai pot gandi la nimic altceva. Stiind de ce urechile tale sunt mancarime te poate ajuta sa scapi de acea mancarime.

Pruritul
Motivul principal pentru mancarime in canalul urechii este pentru ca puneti in mod regulat ceva in el. Acestea pot fi casti (pentru toti iubitorii de muzica), dopuri pentru protejarea impotriva zgomotului sau a apei, casti interne sau aparate auditive. Oricat de bine se potrivesc cu aceste urechi, acestea vor cauza intotdeauna iritare in canalul urechii. Acest lucru produce mancarime pe care nu vi se poate zgaria. Aceste dispozitive inchid, de asemenea, urechile, care capteaza caldura.

Zgarietura
Acum ca urechile iti sunt mancarimi, ce ar trebui sa faci? Cea mai buna solutie este sa le lasati in pace. Daca aveti de gand sa zgariati cu tampoane de bumbac sau cu degetul, veti deranja aciditatea din canalul urechii. Vei irita si canalul urechii si mai mult. Toate acestea fac ca urechile sa se usuce (pana la urma, probabil ca ati eliminat cea mai mare parte a ceara a urechii), ceea ce le va face fragede si sensibile. Si cu cat va iritati canalul urechii, cu atat va incepe sa arda.

Inflamatie
Daca mancarimea este usoara, lasati-o pur si simplu. Daca unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome insotesc mancarimea, este posibil sa aveti inflamatie in canalul urechii.

  • Pielea uscata si plina in jurul intrarii in ureche
  • Cruste in jurul deschiderii urechii
  • Roseata canalului urechii
  • Fluid sau sange de la ureche
  • Probleme cu auzul
  • Ameteala