Ce sa NU cureti niciodata cu solutia de geamuri

Toata lumea are o sticla cu solutie de curatat geamurile. Lichidul este de obicei albastru si este la indemana pentru curatarea rapida a geamurilor, oglinzilor si carcaselor de dus din sticla. Cu toate acestea, exista sarcini de curatare in care este mai bine sa omiti acest spray. Folositi o alternativa mai blanda pentru aceste lucruri:

1. Ecrane
Aveti nevoie sa stergeti degetele grase de pe un laptop, televizor sau ecran de telefon? Nu folositi curatator de sticla pentru asta! Da, degreseaza si curata, dar ingredientele sunt adesea mult prea abrazive pentru dispozitivele electronice. In schimb, alegeti o carpa din microfibra cu putina apa curata sau un curatator special pentru electronice.

2. Pielea
Recent, a existat un sfat pe internet pentru a inversa rezultatele auto-bronzatoare zguduitoare, folosind un produs de curatare a sticlelor. Supermodelul Ashley Graham a recomandat „spalarea” pielii cu lichid albastru. Nu o face! Curatatorul de sticla este extrem de dur pentru pielea ta si il va usca.

3. Inalbitor
Nu amestecati niciodata detergentii cu inalbitor. Daca amestecati inalbitor cu un agent de curatare care contine amoniac, care se afla intr-un produs de curatare a sticlei, se va elibera o substanta periculoasa numita cloramina. Acest lucru poate fi foarte daunator.

4. Blat de granit
Doriti sa curatati rapid blatul? Nu folositi curatator de sticla pentru asta! Aceasta este mult prea coroziva pentru piatra poroasa precum granitul si marmura si poate provoca daune permanente. Curatatorul de sticla poate provoca pete si poate manca prin stratul protector, astfel incat blatul tau va parea plictisitor si murdar.

5. Lemn
Puteti utiliza un pic de curatator de sticla pe podea cu un strat gros de luciu, dar nu este foarte sensibil pe lemn sau prelucrat din lemn cu un strat subtire de lac. Acest lucru va cauza petele urate, la fel ca pe blatul tau.

6. Sticla auto
Ceva ce putini stiu este ca nu ar trebui sa curatati niciodata geamurile masinii cu un produs de curatare obisnuit! Acest lucru poate provoca dungi si pete incetosate. Si nu folositi niciodata curatator de sticla pe ferestrele vopsite – amoniacul din curatator poate deteriora pelicula.