Semne ale apendicitei

Pe baza acestor simptome, puteti diferentia un caz de apendicita de o durere de stomac „normala”. Desigur, stomacul este intr-adevar incomod, dar in cele mai multe cazuri poate fi vindecat sau diminuat. De exemplu, cand aveti dureri in perioada menstruatiei, puteti sa vapregatiti o sticla de apa calda pentru a usura durerea. Cu toate acestea, atunci cand aveti un caz de apendicita, o sticla de apa calda nu va va ajuta mult pentru a atenua durerea. Corpul tau iti va oferi simptome pentru a-ti spune ca ceva nu este in regula.

Apendicita
O diferenta importanta intre o durere de stomac normala si apendicita este ca aceasta din urma este acuta si extrem de dureroasa. Prin urmare, oamenii tind sa o numeasca si apendicita acuta. Deoarece durerea este cu adevarat intensa, stiti imediat ca ceva nu este corect. Multi pacienti descriu durerea ca fiind ceva ce nu au mai simtit sau experimentat pana acum.

Simptome
Urmatoarele simptome sunt caracteristice pentru apendicita (acuta):

  • Durere grea si adesea brusca care incepe in jurul buricului tau.
  • Dupa cateva ore, durerea se deplaseaza in partea dreapta inferioare.
  • Durerea se agraveaza din ce in ce mai mult.
  • Durerea se simte ca ceva ce nu ai mai experimentat pana acum.
  • Atingerea si eliberarea abdomenului doare.
  • Tusea, inhalarea profunda sau alte miscari socante provoaca dureri ascutite de durere.
  • Aveti o temperatura crescuta (cea mai mare parte nu depaseste 39 de grade Celsius).
  • Durerea poate fi insotita de greata, scaderea apetitului, constipatie si varsaturi.

Vindecare
Din pacate, apendicita nu se vindeca. Prin urmare, apendicul trebuie sa fie eliminat prin functionare cat mai repede posibil. Acest lucru se intampla folosind anestezice si adesea cu ajutorul unei interventii chirurgicale. Cand nu este eliminat la timp, aceasta ar putea izbucni. Continutul apendicelui intra apoi in cavitatea abdominala, care la randul sau poate provoca peritonita. In acest caz, aveti dureri in intregul stomac care trebuie vindecate printr-o serie de antibiotice.