Un semn minuscul care poate indica Parkinson

Acest obicei „nevinovat” poate fi un semn al bolii si dementei Parkinson. Pare atat de nevinovat!

Cand eram copii, ne spuneam povesti intregi in somn. Dimineata ai putea sa razi de asta si ar fi complet normal. Are sens, deoarece copiii vorbesc adesea in somn. Povestile erau despre lucruri care s-au intamplat in ziua precedenta sau, in cele mai multe cazuri, nu aveau niciun sens. Adultii vorbesc mult mai putin in somn. Daca vorbesc in somn, ar putea fi ceva grav: un semn precoce al bolii sau dementei Parkinson.

A vorbi in somn poate fi un simptom al anumitor boli.

Cercetare

Nu exista foarte multe cercetari in ceea ce priveste vorbitul in somn. Cu toate acestea, a schimbat clasificarea la doar o normalitate in locul unei tulburari. Prin urmare, oamenii sunt mai putin informati despre vorbitul in somn decat trebuie. Este adevarat ca vorbirea in somn nu inseamna neaparat ca suferiti de o boala. Desi in unele cazuri, vorbirea in somn poate fi un semn al anumitor boli sau probleme mentale destul de grae.

Cand eram copii

A vorbi in timp ce dormi are loc in special in randul copiilor care urmeaza scoala primara. Aproximativ jumatate dintre acesti copii spun povesti intregi in somn si acest lucru este complet normal. In calitate de parinti, probabil ca ai observat deja acest lucru si ai putut sa razi de asta dimineata, cand ai luat micul dejun. A vorbi in somn este mult mai dificil de observat la adulti. In mod normal, oamenii afla daca vorbesc in somn cand au implinit 20 de ani, deoarece aceasta este adesea auzit cand oamenii impart prima data un pat cu cineva. Chiar si atunci oamenii o observa doar atunci cand stau trezi langa partenerul lor. Apoi, din nou, a vorbi in somn nu trebuie sa insemne multe, ci este un simptom al anumitor boli, asa ca ar trebui sa fii in cautarea lor.