Modificari care apar odata cu menopauza

Aceste modificari neasteptate ar putea fi cauzate de menopauza. Acestea sunt lucrurile care se intampla in interiorul corpului tau.  Bufeuri, cateva kilograme in plus si nopti nedormite: menopauza este foarte incomoda pentru majoritatea femeilor. Intregul corp este in afara echilibrului, deoarece gestionarea hormonilor dumneavoastra se schimba. Acest lucru are mai multe consecinte decat ati putea crede. Este posibil sa nu va ganditi direct la menopauza, dar ar putea fi cauza acestor modificari.

Menopauza ar putea fi, de asemenea, responsabila pentru aceste modificari ale organismului:

1. Alergii
Aveti o pisica de ani buni, dar dintr-o data nu puteti fi in preajma animalului frumos fara sa innebuniti? S-ar putea foarte bine sa fi avut alergii in timpul menopauzei de care nu suferiti pana acum. Fluctuatiile hormonale pot provoca o crestere brusca a nivelului de histamina din corpul tau. Acest lucru te face sa simti simptome de alergie. Ba mai mult, aceasta crestere a nivelului de histamina poate duce la inrautatirea alergiilor pe care le aveti deja.

2. Vocea ta
Menopauza va poate face corzile vocale mai putin suple. Acest efect este observat in mare parte de cantaretii care, pe masura ce trec prin menopauza, isi ating notele inalte cu mult mai multa dificultate decat inainte. In plus, corzile voastre obosesc mai usor, ceea ce inseamna ca puteti fi ragusit mai des. In plus, de multe ori, vocea unei femei devine mai scazuta in timpul menopauzei.

3. Simtul mirosului
Ti-a placut mirosul de lavanda in trecut, dar acum nu mai poti mirosi? S-ar putea datora menopauzei. Fluctuatiile hormonale din corpul dvs. pot provoca o schimbare in perceptia mirosului. Acest lucru inseamna ca mirosul a ceva precum lavanda care poate miros total diferit inainte si dupa menopauza. Cu alte cuvinte, experimentezi parfumul in mod diferit. Chiar si propriul miros al corpului se poate schimba in timpul menopauzei si asta nu doar pentru ca transpirati mai mult.