Chiar face rau aerul conditionat?

In cele din urma, un raspuns la intrebarea daca aerul conditionat te poate imbolnavi sau nu/

Este vara in multe locuri din intreaga lume, ceea ce inseamna ca temperaturile sunt in crestere si cu totii incercam sa ne mentinem hidratati si departe de caldura. Unii folosesc ventilatoare pentru a ramane racorosi, dar altii au luxul de a avea aer conditionat in casa lor. Hotelurile au adesea si A C, la fel ca masinile si o multime de magazine si birouri. Dar uneori, dupa ce am petrecut mult timp intr-o camera cu AC, sfarsim cu o raceala. Intrebarea este: aerul conditionat intr-adevar te imbolnaveste?

Aerul conditionat este nesanatos?
S-ar putea sa nu va asteptati la acest lucru, dar raspunsul este nu. Aerul rece care iese din unitatea de climatizare nu va poate imbolnavi. Cu toate acestea, dispozitivul electronic va poate asigura ca va imbolnaviti mai repede. Deci, cum functioneaza? AC aspira aer cald din exterior si apoi sufla aer rece in camera dupa ce trece prin amortizor. Aerul cald se condenseaza pe amortizor, dupa care aerul uscat si rece este aruncat afara din el, in camera. In plus, AC filtreaza aerul fierbinte care intra in unitate. Din aceasta cauza, polenul si alte substante poluante sunt pastrate.

Intretinere defectuoasa
Asadar, am stabilit ca unitatile AC care curata in mod corespunzator aerul sunt de fapt destul de sanatoase. Cercetarile efectuate de Universitatea Yale au aratat chiar ca utilizarea aerului conditionat poate reduce problemele cardiace. Cu toate acestea, exista cu siguranta dezavantaje ale aerului conditionat. Unitatile care nu au fost intretinute in mod corespunzator se vor incheia cu filtre blocate. Datorita imprejurimilor umede, acesta este apoi un Valhalla pentru ca mucegaiurile si bacteriile sa creasca, ceea ce poate duce la riscuri pentru sanatate. Atunci cand aerul care iese din AC este de proasta calitate, puteti obtine o durere de gat, simptome de gripa, ochi lacrimati si cai respiratorii iritate. Pacientii cu astm pot avea probleme de respiratie.

Aer cald si rece
Medicul general olandez Job Nievaart explica faptul ca aceasta are de-a face mai ales cu faptul ca deja transportati un virus sau o bacterie cu dvs. in momentul in care intrati intr-o camera cu aer conditionat. „Aerul conditionat nu va poate imbolnavi. Dar daca deja transportati ceva, cum ar fi o raceala, de exemplu, atunci virusul se poate raspandi mai rapid din cauza racoarei. Acelasi lucru este valabil si atunci cand treceti dintr-o camera racita in aerul cald afara. Nu va va da raceala daca nu purtati deja virus sau bacterii. In acest caz, va puteti imbolnavi mai repede ”, explica medicul generalist.