Va este sete tot timpul?

Setea extrema ar putea indica o problema de sanatate. Aveti zile cand va simtiti insetati toata ziua? S-ar putea sa insemne ca ar trebui sa beti ceva mai mult. Dar beti suficient si simtiti ca acest lucru nu poate fi cauza? Iata 5 cauze din pricina carora va puteti simti vesnic insetat:

1. Hidratarea insuficienta
Am mentionat deja acest lucru, dar motivul cel mai evident pentru setea extrema este ca nu sunteti suficient de hidratat. Cat de multa apa ar trebui sa beti exact este greu de spus, deoarece acest lucru este diferit pentru toata lumea. Locuiti undeva cu un climat cald sau faceti multa miscare? Atunci ar trebui sa beti mai mult. Un test bun este sa va uitati la urina. Cu cat este mai usoara culoarea, cu atat mai bine.

2. Dieta
Dieta dvs. poate influenta de asemenea modul in care sunteti insetat in timpul zilei. De exemplu, stim ca dieta ceto poate provoca sete excesiva ca efect secundar. In aceasta dieta, carbohidratii sunt inlocuiti cu grasimi. Asta inseamna ca mancati multe lucruri cremoase precum maioneza, branza si frisca si evitati orezul, pastele si cartofii.

3. Probleme ale tiroidei
Simptomele unei glande tiroide hiperactive pot diferi de la o persoana la alta. Nu exista niciun motiv pentru a va panica cand va confruntati cu sete excesiva si aveti probleme tiroidiene, dar incercati sa pastrati atentia asupra urmatoarelor simptome: pierderea in greutate, scuturarea mainilor, oboseala, atacurile de anxietate si senzatia de lumina slaba. Daca intampinati mai multe dintre aceste simptome in combinatie cu setea excesiva, va recomandam sa aveti o intalnire cu medicul dumneavoastra.

4. Diabetul zaharat
Un simptom obisnuit al diabetului zaharat (ambele de tip 1 si 2) este setea excesiva. Acest lucru are legatura cu faptul ca rinichii nu functioneaza la fel de bine deoarece nu puteti retine toata glucoza, iar nivelul glicemiei este prea mare. Glucoza absoarbe umezeala si de aceea rinichii va lasa mai multa umezeala decat de obicei. Acest lucru duce la mai multa  sete si mai vizite destul de frecvente la toaleta.

5. Medicatie
Exista o multime de medicamente care au sete excesiva ca unul dintre efectele secundare posibile. Exemple sunt medicamentele antialergice, antidepresivele si medicamentele impotriva tensiunii arteriale crescute.