Cum sa rezistati caniculei

Temperaturile sunt din nou in crestere, iar vara este cu siguranta instalata complet. Unii oameni iubesc caldura, in timp ce altii nu prea iubesc temperaturile ridicate. Indiferent de atitudinea dvs. fata de un val de caldura, totusi, trebuie sa aveti grija sa nu va atingeti de soare atunci cand va aflati la soare. Se poate intampla destul de usor, deci este important sa stiti ce puteti face pentru a preveni acest lucru. Cu aceste sfaturi, va veti mentine organismul racoros si veti evita insolatia .In continuare va vom oferi si cateva sfaturi despre ce sa faceti atunci cand simtiti ca va supraincalziti:

Ce este insolatia?
Insolatia provocata de caldura poate aparea atunci cand corpul se supraincalzeste din cauza unui deficit de umiditate. Intr-o zi fierbinte, va simtiti, de asemenea, fierbinte, si veti incepe sa transpirati. Sudoarea  se va evapora si asta va va racori. Cu toate acestea, daca pierdeti o multime de umiditate pentru ca nu beti suficienta apa, nu mai este nimic de evaporat. Temperatura corpului va creste si veti avea mai multe probleme pentru a va mentine tensiunea arteriala. Acest lucru duce adesea la ameteli, dureri de cap si dureri musculare. Puteti, de asemenea, sa incepeti sa va simtiti rau si sa simtiti ca veti lesina.

Sfaturi pentru o zi de vara fierbinte

  • Nu faceti exercitii fizice in exces
  • Beti suficiente lichide (fara alcool)
  • Asigurati-va ca mancati suficienta sare
  • Evitati lumina directa a soarelui intre 12:00 (12 pm) si 15:00 (3 pm)
  • Cautati racoarea, de exemplu la o piscina sau intr-o camera racoroasa

 

Adultii pot spune adesea cand se apropie un deficit de umiditate, explica medicul general Edwin de Vaal. „Copiii si persoanele in varsta nu observa adesea acest semnal. Persoanele in varsta nu observa adesea cand sunt insetate. De aceea este foarte important ca ei sa fie alimentati cu multa apa si alte lichide pentru a se hidrata in mod corespunzator. „