Ce trebuie sa stii despre vise

Somnul nu este necesar; este, de asemenea, un hobby pentru o multime de oameni. Ne place sa dormim. mai ales in timpul weekend-urilor. Cu toate acestea, nu stim prea multe despre somn. Poate ca nu este atat de ciudat, deoarece nu suntem constienti de asta cand o facem. Aceste lucruri surprinzatoare despre somn si vise vor fi, probabil noi si pentru tine!

Cate ore dormi pe noapte?

Strainii din visele tale nu sunt straini deloc
Desi s-ar putea sa para ca oamenii pe care ii intalnesti in visele tale sunt straini complet, i-ai vazut pe toti inainte. Stim acest lucru deoarece creierul dvs. nu este capabil sa se gandeasca la fete complet noi. Poate ca ai trecut pe langa cineva pe strada si doar ai aruncat o privire rapida asupra lor. Probabil ca nici nu iti mai aduci aminte, deoarece creierul tau scapa imediat de aceasta informatie inutila. Cu toate acestea, memoria se lipeste in subconstient. Cand creierul iti proceseaza toate informatiile de pe zi, „strainul” se poate intoarce in visul tau.

Calitatea este cel putin la fel de importanta ca si cantitatea
Exista nopti in care ati dormit 8 ore si inca va simtiti foarte obositi dimineata. Acest lucru poate fi frustrant, dar este important sa retineti ca calitatea somnului este cel putin la fel de importanta ca si cantitatea. S-ar putea sa fi dormit pentru cateva ore, dar daca somnul tau este in mod constant intrerupt, nu te vei simti bine odihnit in dimineata urmatoare. Ritmul natural al somnului consta in patru etape: adormirea, somnul usor, somnul profund si somnul REM. Daca aceste etape sunt intrerupte, nu dormi foarte bine.

Culoare versus alb-negru
Visezi in culori sau alb-negru? Probabil nu ati stiut, dar ambele sunt posibile! Aproximativ 12% din oameni au vise negre si albe. Distractiv: inainte de introducerea televiziunii color, 75% dintre oameni au visat in alb si negru! Aceasta arata ca imaginile pe care le vedem zilnic influenteaza modul in care ne confruntam cu visurile noastre.

Stiai deja despre aceste lucruri?