Fact sau fabula? Regula de 5 secunde

Poti sa mananci mancare care a fost aruncata pe pamant daca o vei lua in 5 secunde?

Toti am scapat in mod accidental pe jos inainte. Modul in care procedam de acolo difera de la o persoana la alta. Mancati mancarea respectiva sau o aruncati imediat in cos? Multi oameni aplica regula de cinci secunde, ceea ce inseamna ca puteti manca mancarea atata timp cat nu a fost pe jos mai mult de cinci secunde. Dar este intelept acest lucru?

Arunci imediat mancare care a fost aruncata la pamant?

Regula de cinci secunde

Exista tone de mituri alimentare acolo. Intr-un moment, carbohidratii sunt rai pentru tine, iar in celalalt ar trebui sa eviti in totalitate grasimile. Nu putem tine pasul. Din fericire, am reusit sa clarificam lucrurile in legatura cu un singur lucru: regula de cinci secunde. Din pacate, regula de cinci secunde este un mit. Indiferent cat de repede va ridicati alimentele de pe sol, vor exista intotdeauna bacterii pe ea.

Bacterii

Oamenii care nu au frica de germeni (si inca mai doresc sa manance acea bucata de ciocolata care a cazut pe podea) aplica regula de cinci secunde tot timpul. Nu stim de unde provine aceasta regula. Cu toate acestea, acum stim ca nu este deloc adevarat. Asta este ceea ce Arefa Cassoobhoy, MD si redactor medical al WebMD, a declarat: „Alimentele care a cazut la pamant vin cu riscul de a ingera bacterii cunoscute ca provoaca intoxicatii alimentare. Cercetarile arata ca alimentele vor ridica instantaneu bacteriile de pe suprafata pe care se pravaleste.” De ce fel de bacterii vorbim atunci? Ei bine, E. coli si salmonella sunt printre ei.

 

In concluzie, folositi acele 5 secunde pentru a va gandi daca merita sa riscati si sa ingerati acele bacterii. Nimanui nu ii place cand scapa mancare pe jos, dar este mai bine sa fim precauti si sa o aruncam.