Migrena cronica fara ca doctorii sa o depisteze – este posibil?

Povestea uluitoare a unei tinere din SUA:

 

De cand aveam 18 ani, am suferit de migrene intense – durere debilitanta, care de obicei se concentreaza pe o parte a capului meu. Oamenii de multe ori ma intreaba ce inseamna a avea migrene cronice si permiteti-mi sa va spun: este absolut epuizanta, frustranta si schimba viata. Mai mult, migrenele sunt adesea intelese gresit atat de catre comunitatea medicala, cat si de catre publicul larg, potrivit Harvard Health. Cu toate acestea, stiu ca durerea mea este reala; Simt tot timpul (de trei pana la patru ori pe saptamana). Si totusi, trebuie sa ma apar in mod regulat impotriva oamenilor care incearca sa ma lumineze si sa ma gandesc ca e imaginar, fie ca sunt prieteni, familie sau, mai rau, medici la care ma duc pentru ajutor medical.

 

Stiu ca nu sunt singura in a pune oameni la indoiala despre validitatea a ceea ce trec. Este o experienta obisnuita: o femeie merge la medic pentru a obtine ajutor cu o boala. Cei doi merg peste fiecare simptom dureros unul cate unul, sperand sa gaseasca cauza principala. Dar, in loc sa primeasca compasiune si un plan de tratament sau sa aiba teste ordonate pentru a exclude orice probleme majore, ea putea fi intampinata usor cu ochii examinatori si minti indoielnice din partea medicilor profesionisti care, in mod explicit si implicit, pot afirma ca experientele ei traite sunt o fictiune a imaginatiei ei. Am vazut ca s-a intamplat cu mama mea, care a fost aproape trimisa acasa de la ER, fara a fi ajutata dupa ce sa plans de dureri de stomac insuportabile – doar pentru a afla ca are pietre la rinichi dupa ce am insistat sa se faca un test de urina. Ati vazut ca s-a intamplat cu Serena Williams, care a impartasit in mod deschis intr-un interviu acordat in 2018, ca aproape a murit dintr-o sectiune C de urgenta, tocmai pentru ca medicii ei si-au indepartat initial preocuparile de formare a cheagurilor de sange.

 

Exista un decalaj mare intre modul in care barbatii si femeile sunt tratate de medici atunci cand sunt in durere. Durerea pe care o simt femeile este, din nefericire, mult mai probabil sa fie redusa de catre profesionistii din domeniul medical: intr-un studiu publicat de Centrul National pentru Biotehnologii Informationale (NCBI) din 2008, cercetatorii au descoperit ca femeile din camera de urgenta sunt cu aproximativ 13-25% care pot fi prescrise medicamentele opioide (cele mai puternice tipuri de analgezice) decat barbatii, chiar si atunci cand starea lor le justifica. Si chiar si atunci cand aceste analgezice sunt prescrise pacientilor de sex feminin, femeile trebuie de multe ori sa astepte mai mult decat omologii lor de sex masculin pentru a primi prescriptia lor, dupa cum se subliniaza in raport.

Intr-un alt studiu subliniat de The Atlantic si publicat de Jurnalul de Drept, Medicina si Etica in 2001, cercetatorii au descoperit ca femeile erau mai des percepute ca nerabdatori decat in ​​durere de catre furnizorii de asistenta medicala comparatie cu barbatii.