Filmele de groaza

Imi plac foarte mult filmele de groaza. Acum ca a venit vremea calda si pot merge la cinema mai des, urmaresc cu interes noile aparitii. Abia astept sa merg sa savurez un nou film de groaza, alaturi de o portie mare de nachos cu extra sos si suc. Trecand peste placerea de a merge la cinema, consider ca cele mai bune filme de groaza sunt cele inspirate din cartile maiestrului Stephen King.

Stephen King este cel mai cunoscut autor de romane horror, iar majoritatea lucrarilor sale au avut parte de ecranizari exceptionale, care provoaca fiori pe sirea spinarii. S-a nascut la 21 septembrie 1947 in Portland, SUA si a inceput sa fie activ ca scriitor de la varsta de 20 de ani. A devenit faimos inca de la publicarea primului sau roman, Carrie, in 1974.

Romanul meu preferat al autorului este IT, cunoscut si sub numele de Orasul bantuit. A fost publicat in 1986 si desi numara peste 1000 de pagini a ramas o lectura de referinta a genului. Dovada este faptul ca si in zilele noastre povestim despre el drept unul dintre cele mai infricosatoare romane ale tuturor timpurilor. Povestea se invarte in jurul unor copii care trec prin situatii stranii, fiind rapiti de un clovn malefic. Autorul se foloseste intr-un mod magistral de teama des intalnita a oamenilor fata de clovni si de rolul important pe care il joaca imaginatia in viata unui copil.

In deceniile de activitate prospera a publicat zeci de romane horror, dar si non ficitune si chiar si benzi desenate. Are de asemenea roamne neterminate, ori nepublicate deoarece este un perfectionist. Lucrarile sale nu ating tiparul pana autorul nu este sigur ca a dat tot ce a avut mai bun si ca a creat cea mai buna varianta din ceea ce a nutrit. Este un artist desavarsit, un om cu o imaginatie si o cultura generala vasta, care impresioneaza cu fiecare nou roman prin detaliile sfasietoare si decorurile infricosatoare pe care le creeaza.

In prezent astept cu nerabdare continuarea filmului IT (readaptarea din 2017).