Cum sa faceti fata respingerii urmand acest unic sfat

A va expune sentimentele in cadrul unei relatii, ori unei posibile relatii amoroase nu este nimic daca nu este vulnerabil. Nu numai ca va expuneti potentialului ranit si suferiti de tradari si schimbari neasteptate ale sentimentelor, dar va deschideti si posibilitatea unei respingeri – ceea ce, nu este foarte usor pentru oricine sa faca fata. Refuzul, atunci cand in cele din urma culegeti curajul de a intreba pentru numarul sau sugerand sa va luati relatia la un nivel mai serios, poate provoca cu siguranta o lovitura pentru increderea dumneavoastra. Acestea fiind spuse, atunci cand vine vorba de manipularea respingerii, exista lucruri pe care le puteti face, care va vor ajuta sa reveniti mai repede.

Anume – va puteti concentra pe iubirea de sine. Ganditi-va in acest fel: toti avem nesiguranta, fie ca ne referim la aspectul fizic, la locul de munca, la venit, la personalitate. Cand cineva va respinge, e prea usor sa proiectati acele insecuritati si sa presupuneti ca nu sunteti „suficient de bun” din cauza acelor „perturbatii” percepute. Respingerea nu inseamna neaparat ca lipsiti de ceva. De aceea, expertii spun ca este atat de important sa va aratati cat de multa dragoste si compasiune pe care le puteti obtine cand gestionati respingerea.

Primul pas, potrivit dr. Gary Brown, un proeminent relationist terapeut din Los Angeles, este sa recunosti criticul tau interior – acea voce din cap care mananca din valoarea ta de sine.

Intrebati-va: ce scop sanatos servesc criticul vostru?  Aveti ocazia de a invata si de a creste de la aceste cunostinte. Este nevoie de curaj sa ne uitam inauntru si uneori nu ne place intotdeauna ceea ce vedem. Dar daca putem adopta constiinta de sine, atunci ne putem imbunatati sansele ca scenariul urmator sa aiba un rezultat mai bun.

Desi este important sa recunoastem criticul interior, exista o diferenta intre identificarea gandurilor si daruirea lor. Uneori, coboram acest rabbit hole al negativitatii, de indoiala de sine si chiar de auto-respingere, explica dr. Brown. Sa te treceti peste carbuni nu va va ajuta sa va vindecati. Ce va va ajuta sa va recuperati este dragostea de sine in forma de a fi bland cu voi insiva.