Curatenie in trusa de machiaj

Unul dintre principalele domenii pe care am stiut ca trebuie sa le rezolvam a fost colectia mea de machiaj. Deci, in cele din urma am facut-o, plecand de la un turn de machiaj cu 6 straturi, de la valiza, de la mai multe pungi de machiaj si de la aglomeratia de pe  masuta de toaleta intr-un singur spatiu micut dedicat colectiei. Cum am reusit?

Eliminarea: decideti ce sa pastrati

Mai intai declutterl! Acesta este, in general, partea dificila, dar nu daca o faci in modul KonMari! Daca Marie Kondo era in camera cu tine, atunci ea ar vrea sa decizi serios daruirea / donarea machiajului si produsele de ingrijire a pielii. Daca acestea nu aduc bucurie, atunci pur si simplu trebuie sa dispara. Deci, in loc sa va luptati sa va desprindeti de posesiunile voastre, concentrati-va asupra a ceea ce vreti sa pastrati cu adevarat, ce folositi intotdeauna, ce va face fericiti.

Pentru a incepe Marie sugereaza sa puneti totul in mijlocul camerei pentru a vedea cantitatea vasta pe care o aveti de fapt. Plasati produsele pe care doriti sa le pastrati, din colectia dvs. de machiaj si apoi colectati colectia de ingrijire a pielii intr-o alta gramada (doar articolele care sclipesc bucuria, amintiti-va) si in curand veti avea o gramada de produse pe care le pastrati si o gramada pentru donatii sua direct gunoi.

Organizati: Mentineti machiajul vizibil, accesibil si usor de apucat

Speram ca, avand o abordare pozitiva, veti reusi sa reduceti destul de mult! Dar in continuare, este timpul sa se organizeze dupa categorie, pastrand totul vizibil si usor de apucat. Pentru ca daca nu este, atunci este posibil sa nu utilizati sau sa o scoateti si sa nu o puneti inapoi, intorcandu-va la aceeasi dezordine. Iata ce puteti folosi:

  • Cutii de depozitare
  • Depozitare acrilica
  • Un sistem de depozitare in stil carusel
  • Genti pentru machiaj profesional
  • Borcane sau ghivece