Avantajele unui introvertit la birou

 

Din punct de vedere istoric, termenul „introvert” a fost considerat ca fiind în mare parte negativ. Introvertiții sunt deseori victime ale unor neînțelegeri fundamentale, totuși, deoarece alții îi confundă ca fiind timizi, excesiv de analitici și, în unele cazuri, în totalitate lipsiți de empatie față de ceilalți.

 

8 Avantaje de a fi introvertit la locul de muncă
Deci, care anume sunt avantajele majore ale unui introvertit la locul de muncă și cum puteți să valorificați? Să explorăm mai departe:

1. Introvertiții sunt mari ascultători
Unul dintre punctele forte ale unui introvertit este capacitatea lor innascuta de a asculta si exista mai multe motive pentru aceasta. În primul rând, introvertiții sunt mult mai confortabili în situația de ascultare decât deținerea instanței în cadrul unei conversații, în timp ce ei sunt, de asemenea, mai atenți la ceea ce spun și folosesc adesea răspunsurile partenerilor lor de conversație pentru a influența contribuția lor.

2. Introvertiții pot fi aliați ai liderilor
Pe o notă similară, ascultarea este o abilitate care ajută la construirea încrederii și a respectului la locul de muncă. De aceea, chiar și liderii carismatici, extrovertiți, tind să recruteze introverți în poziția de putere, deoarece ei pot avea încredere să asculte cu atenție instrucțiunile concise și să le pună în aplicare cu puțină agitație.

3. Introvertiții sunt gînditori
Una dintre principalele percepții legate de introvertiți este că nu fac lideri buni. Acest lucru este în mare parte neadevăr, cu toate acestea, deoarece în timp ce unei persoane introvertite i-ar putea lipsi carisma, ei sunt atenți și deschisi atunci când elaborează strategii, luând în considerare ideile inovatoare și recrutând membrii personalului.

4 Introvertiții sunt empatici
Ca regulă generală, introverții se bucură de un nivel extrem de ridicat de conștiință de sine și sunt extrem de sensibili la nevoile celor din jurul lor. Aceasta este o filozofie neobișnuită la locul de muncă, în care atât de mulți sunt preocupați de problemele proprii și de dorința de a-și progresa cariera.

5. Introvertiții au tendința de a avea un echilibru mai bun al vieții profesionale
Dacă există o lecție pe care am învățat-o de la locul de muncă, interacțiunea zilnică cu colegii și angajatorii poate fi extrem de drenantă pentru oricine are o personalitate introvertită. Acesta este un lucru pe care introvertiții îl conștientizează în permanență, ceea ce înseamnă că ei au o apreciere înnăscută a necesității unui echilibru pozitiv între viața profesională și viața care să le permită viața personală.

6. Introvertiții sunt auto-reflexivi și excelenți la corectarea erorilor
Am atras deja atenția asupra faptului că introvertiții sunt ascultători excelenți, ceea ce înseamnă că aceștia sunt capabili să obțină un feedback considerabil referitor la performanța lor la locul de muncă.