Muzica reduce stresul de zi cu zi

Puterea linistitoare a muzicii este bine stabilita. Are o legatura unica cu emotiile noastre, deci poate fi un instrument eficient de gestionare a stresului.

Ascultarea muzicii poate avea un efect extraordinar de relaxant asupra mintii si corpurilor noastre, in special muzicii clasice incet si linistita. Acest tip de muzica poate avea un efect benefic asupra functiilor noastre fiziologice, incetinind pulsul si ritmul cardiac, scazand tensiunea arteriala si scazand nivelurile hormonilor de stres. Muzica, pe scurt, poate functiona ca un instrument puternic de gestionare a stresului in viata noastra.

Cum muzica ne poate absorbi atentia, ea actioneaza ca o distragere a atentiei, in acelasi timp ajuta la explorarea emotiilor. Aceasta inseamna ca poate fi un mare ajutor pentru meditatie, ajutand la prevenirea ratacirii mintii.

Preferintele muzicale variaza foarte mult intre indivizi, deci numai tu poti decide ce-ti place si ce este potrivit pentru fiecare dispozitie. Dar chiar daca nu ascultati de obicei muzica clasica, ar fi bine sa incercati sa selectati cea mai calma muzica.

Cand oamenii sunt foarte stresati, exista o tendinta de a evita sa ascultati muzica in mod activ. Poate ca se simte ca o pierdere de timp, care nu ajuta la realizarea nimicului. Dar, dupa cum stim, productivitatea creste atunci cand stresul este redus, deci acesta este un alt domeniu in care puteti obtine recompense uriase. E nevoie doar de un mic efort pentru a incepe.

Pentru a incorpora muzica intr-o viata aglomerata, incercati sa jucati CD-uri in masina sau puneti aparatul radio in baie sau in dus. Luati muzica portabila cand va plimbati cainele sau puneti stereo in loc de televizor. O persoana cu depresie clinica sau tulburare bipolara ar putea asculta muzica pentru a ajuta la starea cea mai proasta, cea mai scazuta.

Cantand (sau strigand) de-a lungul poate fi, de asemenea, o mare eliberare de tensiune, iar karaoke este foarte placut pentru unele extroverti! Mangaierea muzicii inainte de culcare promoveaza pacea si relaxarea si ajuta la inducerea somnului.