Stabilirea obiectivelor va conduc catre succes

Concentrati-va pe victorii mici. Stabilirea obiectivelor este o modalitate foarte buna de a va concentra mintea si energia spre realizare pentru a ucide acea indoiala interioara de sine. Studiile au aratat, de asemenea, ca stabilirea obiectivelor poate creste motivatia intrinseca.

Un hack pe care imi place sa-l folosesc pentru a construi increderea este crearea de mici victorii. Puteti face acest lucru prin stabilirea de obiective mai mici, specifice si realizabile. Urmarirea unei serii de victorii mici va poate duce in mod sistematic la un obiectiv pe termen lung. De asemenea, promoveaza succesul prin hranirea impulsului fiecarei victorii mici, facandu-va sa va simtiti entuziasmati si motivati la fiecare victorie.

Iata un exemplu: Intotdeauna mi-am dorit sa incep propriul blog, dar mi se parea intotdeauna foarte inspaimantator. Pentru a incepe, am facut un obiectiv mic de a obtine cel putin 20 de abonati in termen de o luna.

Stiind ca lucram la un scop foarte specific, am facut un blog mai real, mi-a dat un motiv sa-l lansez si sa lucrez in mod consecvent. Desi obiectivul parea mic, imi amintesc cat de extatic am fost cand am reusit. Mi-a motivat sa continui sa scriu si m-am dovedit ca as putea sa o fac!

Cand stabiliti obiective pentru a va ajuta sa realizati victorii mici, amintiti-va sa fiti specifici, sa aveti un termen limita, sa le realizati si sa le urmariti. Cand atingi acele mici victorii, asigurati-va ca le sarbatoriti cu gust! Bucurati-va de fiecare reusita mica pe care o obtineti si veti ajunge sa realizati lucruri marete, la care nici nu visati ca veti ajunge.