Fiti recunoscator cu ceea ce aveti

Cand va concentrati asupra a ceea ce nu aveti sau ce nu realizati, reduceti succesul trecut.

Daca va spuneti in mod constant ca veti fi destul de bun cand veti ajunge la o anumita etapa de cariera sau veti avea o anumita suma de bani in contul dvs. bancar, nu veti reusi sa va bucurati de calea in care va aflati in prezent. In esenta, traiti in viitor.

Fiind recunoscator pentru situatia actuala, indiferent de starea in care se afla, va face sa va simtiti mai confortabil cu voi insiva. Dincolo de aceasta, s-a recunoscut, de asemenea, recunostinta de a consolida sistemul imunitar, de a reduce tensiunea arteriala si de a creste nivelul emotiilor pozitive la oameni.

Poate ca suna ciudat, dar imi place sa incep ziua cu o scurta meditatie concentrata pe recunostinta. Motivul pentru care am facut aceasta meditatie este pentru ca ating doua lucruri importante: recunoasterea si prezenta.

Simplu practica meditativa in 3 pasi:

Recunostinta pentru oamenii din viata mea – asta ma mentine impreuna si imi aminteste de toti oamenii care ma sustin in viata mea;
Recunostinta pentru lucrurile mici – atunci imi place sa ma gandesc la lucruri minore care ma fac fericit. Lucruri cum ar fi pasarile care tasnesc in afara ferestrei mele, apa, mancare si adapost, chiar lucruri prostesti cum ar fi emisiunile mele preferate de televiziune!
Recunostinta pentru lucrurile mari – De asemenea, imi place sa ma gandesc la oportunitatile nesfarsite din viata la care am acces, la fel ca hobby-urile de care sunt pasionat, activitatile de voluntariat si alte lucruri interesante de la care pot sa invat cate ceva! Alte lucruri pe care le pot lua in consideratie, cum ar fi libertatea si sanatatea, sunt lucruri importante care trebuie recunoscute pentru fiecare zi.

Puteti folosi aceeasi practica si puteti sa o optimizati in propria viata. Aceasta va ajuta sa va concentrati atentia asupra a ceea ce trebuie sa fiti recunoscator si va ajuta sa traiti in prezent!