Cele mai bune carti de Craciun care provoaca amintiri nostalgice

Craciunul este una dintre cele mai aglomerate momente ale anului si, desi imi plac, am nevoie de timp de nefunctionare pentru a putea sa ma bucur de el. Desigur, urmarirea unui film de Craciun este o modalitate de a va relaxa, dar pe mine ma relaxeaza mai mult sa imi combin dragostea de a citi cu acest moment special al anului.

Mai jos veti gasi un amestec bun de carti pentru toate varstele, ceea ce va provoca amintiri nostalgice despre Craciun din copilarie, o carte de bucate festive si chiar  scurte povesti de Craciun!

Scrisori de la parintii de Craciun de J.R.R Tolkien

Fara indoiala, cea mai dulce carte de Craciun pe care am cumparat-o vreodata. Aceasta carte speciala este o colectie arhivata de scrisori scrise de mana si auto-ilustrate de la JR Tolkien care actioneaza ca rolul lui Craciun la cei trei copii ai sai din anii 1920-1942. Nu numai ca este o carte cu povestiri scurte de Craciun in forma scrisa, dar dragostea pe care Tolkien a avut-o pentru copiii sai straluceste, facand o carte atat de frumoasa si magica.

Aceasta este fara indoiala cea mai creativa si inimaginanta carte de Craciun pe care o detin si una pe care de multe ori o trag de pe raftul meu in decembrie pentru a citi cateva dintre numeroasele litere din interior. O carte despre povestiri, dragoste si adevaratul spirit al Craciunului.

Un baiat numit Craciun de Matt Haig

Doriti sa simtiti magia Craciunului? Pai, Craciunul trebuie sa fie in lista dvs de lectura, in acest caz. Aceasta poveste festiva scrisa de geniu literar, care este Matt Haig, este pentru copii si adulti la fel si nu va esua sa aduca o mica stralucire pe Craciunul vostru. „Un baiat numit Craciun” este o poveste despre aventura, zapada, rapire, elfi si un baiat numit Nikolas, care nu se teme sa creada in magie.

Lasati sa ninga, scurte povestiri de John Green si Maureen Johnson

Aceasta a fost o carte pe care am primit-o initial pentru povestea lui John Green, pentru ca niciodata nu am citit o scurta poveste de la el. Este o carte de dimensiuni bune care contine trei povestiri scurte, toate cu o tema festiva consecventa si sunt legate in mod inteligent impreuna prin personaje. Asa cum probabil ati ghicit, aceasta este o fictiune, deci este o citire semi-simpla si perfecta pentru a va simti confortabile si pentru a avea un miros de umor.