Sanatatea mintala – un tabu cosmopolit

Ne petrecem mult timp incercand sa ii multumim pe altii si uitam de noi insine. Egoismul nu este un lucru bun, insa atunci cand te lasi pe locul doi, a fi egoist este echivalent cu a-ti pasa mai mult de tine. Si, in acest context, este extrem de bine!

Rasfatati-va cu ceva ce va place!
Doar pentru ca mintea voastra abunda in ganduri si va afecteaza starea generala, asta nu inseamna ca dintr-o data nu va puteti bucura de lucrurile care va placeau in mod obisnuit. In functie de ce este, faceti un efort pentru a incerca sa vedeti cum va face sa va simtiti. Este posibil sa incepeti o noua serie TV sau sa mergeti la cumparaturi sau sa gatiti. Indiferent de ce este, nu permiteti gandurilor negative sa va spuna ca este mai bine sa nu faceti nimic.

Concentreaza-te pe toate, dar nu uita de tine insuti!
In general, pe masura ce traim cu viata noastra de zi cu zi, destul de putin timp este petrecut in liniste, dar, in cea mai mare parte, suntem distrasi si implicati in lucrurile care se petrec in lumea din jurul nostru. Dintr-o data, lumea din jurul nostru poate fi greu sa se concentreze si gandurile interne pot deveni mult mai dominante. De la acea voce interioara negativa la ganduri despre fiecare simptom mic pe care il primesti, mai ales daca ai neliniste, poate fi prea mult. Nu va fi la fel de usor ca doar sa stati acolo, desi ar putea ajuta cu respiratia profunda, va trebui sa faceti un efort constient pentru a va concentra pe ceea ce este in jurul vostru. Incepand cu notarea aerului, care este temperatura? Poti sa-l auzi? Sa te gandesti chiar la ceea ce stai si cum se simte terenul sub picioarele tale. Apoi, puteti trece la lucruri mai putin textuale, cum ar fi privirea spre cer la formatiunile nor, trecatorii si ceea ce fac si poarta. Toate acestea pot parea prostie chiar acum, pentru ca este posibil sa nu aveti nevoie de ele, ci sa veniti zile cand veti descoperi ca petreceti mult timp prins in gandurile dumneavoastra.

Planificati ceva
Sanatatea mintala precara, in special cea care iese din tipare, poate schimba cu siguranta modul in care va simtiti timp de o saptamana / luna. Dar cautarea unor zile mai bune poate ajuta, chiar asteptand in seara aceea si planificand ceva frumos. Fie ca este vorba de planuri pentru o vacanta viitoare sau o zi simpla, acest tip de sarcina poate parea simpla si nu merita sa faca, dar cautand trecutul cum va simtiti in prezent si avand ceva sa asteptam cu nerabdare sa putem face diferenta.

Zilele in care resimtim sanatatea mintala precara se pot intampla oricui, cu o lunga lista de motive posibile – de fapt, uneori, mintea spune un lucru, dar fara nici un motiv special! Indiferent daca stiti cauza sau nu, lupta cu simptomele de sanatate mintala nu este niciodata placuta sau confortabila. Dar, din fericire, in cea mai mare parte, chiar si simptomele severe sunt temporare si noi toti putem trece prin ele!