Limba romana

Frate, e greu sa scrii in romana ?!

Inteleg, fiecare mai gresim un cuvant, doua. Mai punem un “i” in plus. Mai scriem fara sa ne uitam la tastatura. E omenesc sa gresesti. Dar .. sunt unii care n`au nici`o treaba cu limba romana. Practic, scriu fara pic de gramatica. Ori fara virgule, ori cu prea multe. Nu mai vorbesc de amarata aia de liniuta – sau `, depinde fiecare ce foloseste, care e foarte esentiala. Cand vad cuvintele scrise alandala “sau dus, dezbracate, descurcate, ia luat, ia dat s.a.m.d” pe messenger sau pe vreun blog, imi vine pur si simplu sa dau x, sa inchid fereastra si sa nu mai revin.

La fel si cu scrisul pe messenger. De ce trebuie pocita limba asta ?! “kyar ye nekesar so pokym” ?! (credeti`ma ca mi`a luat ceva pana sa scriu in “limba” aia). De cand y=i si k=c ? Recunosc ca si eu mai folosesc “k” in loc de “ca”, e mai scurt, mai rapid, dar nu mereu. Si in special nu cu Bogdan, care ma corecteaza mereu ( … ).

Nu ma cred profesoara de romana si nici nu vreau sa dau lectii de limba romana. Si eu mai gresesc din diferite motive. Poate am gresit vreun cuvant chiar acum.

Ii tot criticam pe unii, pe altii ca ne fac de rusine. Pai daca tu ajungi undeva “sus” si esti pus sa scrii un act oficial, sau eu mai stiu ce act, ce faci ? Te apuci “s skry asha?! Pai te faci singur de ras, nu`i nevoie sa te faca altii..

Vorba celui care a facut reportajul cu Inna de curand: “De ce trebuie sa stie Inna engleza, ce Lady Gaga stie romana?!”.

Noi nu stim sa vorbim corect si sa scriem “romaneshte” si ne dam drept “ingliş” …